Ga naar de inhoud

Save the Date: Bram Moszkowicz – 16 oktober 2019

    16 oktober zal Bram Moszkowicz een bezoek brengen aan de VOC Businessclub.  De heer Moszkowicz zal worden geïnterviewd door Eddy van der Ley, maar er is vanzelfsprekend gelegenheid om zelf vragen te stellen. De heer Moszkowicz zal ook zijn licht laten schijnen over de trieste gebeurtenis van gisteren. Uiteraard zouden we het leuk vinden als ook jij hierbij aanwezig bent!

    Abraham Maarten (Bram) Moszkowicz, geboren op 26 juni 1960 te Maastricht is een van Nederlands bekendste (ex-)advocaten en is de jongste zoon van Max Moszkowicz Sr.. Max Moszkowicz Sr. is een bekende advocaat van weleer en oprichter van de befaamde advocatenmaatschap Moszkowicz Advocaten.

    Moszkowicz studeerde rechten aan de Universiteit van Amsterdam (UvA), waar hij opviel door zijn formele instelling en de serieuze aanpak van zijn studie. Hij was vooral gericht op de praktijk en vond de studie nogal theoretisch. Al tijdens zijn studie volgt hij de pleidooien van zijn vader, waar hij naar eigen zeggen veel van heeft geleerd. In 1984 studeert hij af en sluit zich vervolgens aan bij de maatschap van zijn vader, waar hij tot 2012 de leiding zou voeren van de vestiging in Amsterdam.

    Onder zijn clientele bevinden zich veel beroemde en beruchte mensen, zoals Cor van Hout (vermoord in 2003), vastgoedmagnaat Willem Endstra, topcrimineel Willem Holleeder, de Surinaamse legerleider Desi Bouterse, Geert Wilders, Patty Brard en vele andere.

    Moszkowicz verschijnt regelmatig als misdaaddeskundige in het RTL-programma Boulevard en in 2005 presenteerde hij bij de AVRO een talentenjacht voor opkomende advocaten, De Nieuwe Moszkowicz. Naast zijn bijdrage aan het programma Zomergasten (2007) en College Tour (2012) is hij een graag geziene gast bij diverse talkshows, niet in het minst bij het actualiteitenprogramma Pauw & Witteman.