Ga naar de inhoud

2023 Augustus – VOC Golfdag

  Geflankeerd door twee machtige modellen uit de Dubbelsteyncollectie kon de VOC HCR groep van maar liefst 76 golfers starten aan een nieuwe editie van dit semi sportfestijn.

  Het lijkt erop dat het merendeel van dit illustere gezelschap dit tempo van bewegen verkiest boven dat van de sporten die zie lid maakten van de bovengenoemde verenigingen. Dat wordt dan later wel weer goed gemaakt aan de bar getuige de rekening die uitgeprint en wel reikte tot de tee van hole 8. 

  Enfin, net na een geweldige onweersbui trok men naar de holes, dit keer wel voor een echte shotgun. Sommigen deden het goed, anderen wat minder en ook bepaalde mensen deden het gemiddeld. De deur van Möller Autoschade kwam ongeschonden de dag door en de beschikbaar gestelde Porsche is per loting vergeven aan Susan van Waes. 

  De prijzentafel was rijk gevuld, net als de broodjes pulledpork na de 9e hole. De glazen ook maar dat duurde altijd maar kort. Van de clinic is niemand doorgedrongen tot de PGA tour maar wat niet is kan nog komen.

  Als een dag begint met ontvangst met koffie en lekkernijen getrakteerd door Floyd en De Mik Real Estate partners, kan het eigenlijk al niet meer mis en dat gebeurde ook niet. Enkele clubfanaten lieten hun clubhart spreken om, zoals gevraagd, in het shirt van hun club aan te treden. 

  Het tapijt van Holland Floor lag onverwoestbaar te leggen voor de chipjes in de Mini Cabrio. Dit ondanks de totale onkunde van de golfers waar het arme matje mee werd geconfronteerd. 

  Het V.O.C. jacket (spreek uit in het Engels) ging naar de flight met Sanne Weeda, Stefan Weda, en Marcel Moerkerken en werd voor het eerst in de geschiedenis van dit evenement bij een vrouw omgehangen en wel Susan van Waes die daarvoor gretig werd gefeliciteerd door Rob van der Ent, de vorige winnaar. 

  Naast de eerder genoemde bedrijven hadden Steengoed en Aimol (die nog samen gevoetbald hebben) reeds hun financiële steun toegezegd. Dit werd bij de borrel nog aangevuld met het notarisduo De Randamie Verstoep en Lichthelm Dekker alsmede Shinestream. Dit zorgt er ieder jaar voor dat het kostenplaatje beperkt blijft voor dit grandioze evenement.  

  Tot de volgende keer.