Ga naar de inhoud

10 april 2024 : Spelersdiner

  Jaarlijks maakt de bijdrage van vele sponsors het voor de voetbalselectie van V.O.C. mogelijk om op trainingskamp te gaan op een zonnige locatie. Dit jaar werd Valencia aangedaan. Het bedankje van de selectie is het traditionele door hen verzorgde spelersdiner in ons eigen clubhuis voor de businessclubleden. Want bediend worden door, bijvoorbeeld, de aanvoerder van V.O.C. 1, wie wil dat nou niet? Het werd ook dit keer weer een mooie avond. Een verslag van Hian Li Ko. 

  Terwijl de aanwezige sponsoren al een borrel achter de rug en wat lekkere voorgerechtjes achter de kiezen hadden, nam Dennis van den Broek het woord, zoals we dat van hem gewend zijn bij sponsorbijeenkomsten. Doordat de door Wouter van der Loo van iemand geleende beamer de strijd met de zwaartekracht had verloren en het dus niet meer deed (zoals Dennis zo mooi verwoordde), werd het programma wat omgegooid. We mochten eerst nog van de asperges van de Kitchen of Heemskerk genieten (was echt heerlijk!) waarna we voor de pubquiz van André Hendriks naar het bargedeelte van het clubhuis verhuisden.

  De door André gemaakte en gepresenteerde quiz bestond voor mij – en volgens mij voor de overgrote meerderheid van de aanwezigen – uit vragen waarvan je dacht: echt geen idee! Ik kan ze helaas niet reproduceren want de vragen waren te curieus (ligt dus niet aan mijn geheugen) maar hé, gokken met multiple-choice vragen kan ook heel leuk zijn!

  Opvallend is dat de penningmeester van V.O.C. de quiz won, Steven van Dijk tweede werd en de oud-penningmeester derde. Hmm, voorkennis misschien? Of alle drie een talent voor het onthouden van trivia? In ieder geval namen ze mooie prijzen in ontvangst, waaronder badslippers van V.O.C. en armbanden van het merk met de toepasselijke naam ARMBND.

  Tussen de quizvragen door werd Tim Pieters, spits van derde divisionist Hercules, bevraagd over de wedstrijd van zijn club tegen Ajax, in de KNVB Beker op 21 december 2023. Zoals bij iedereen vast bekend, won Hercules met 3-2 en maakte Tim twee doelpunten. Hij vertrelde dat hij niet wist wat hem overkwam na die dag: pers voor de deur van zijn studentenhuis en de meest bizarre en lucratieve aanbiedingen, waaronder de vraag om tegen betaling als stripper op te treden tijdens een bachelorparty.

  Tegen de tijd dat de quiz en het interview met Tim waren afgelopen, hadden de sponsoren al zo veel geconsumeerd dat velen niet meer te verleiden waren om zich te storten op het dessert, een heerlijke Baskische cheesecake. Ik heb er in ieder geval heel erg van genoten, samen met Edwin Sweep en Leonieke Borrie. Waarna een wederom heel geslaagd spelersdiner er weer opzat.

  Diederik de Groot en ik zijn nog in beraad over de vraag of we meegaan met het trainingskamp in 2025. Diederik vindt zichzelf te oud. Wat zegt dat over mij en vele andere sponsoren die soms al jaren meegaan….?